Вишинський планує скаржитися до Вищої ради правосуддя

Читать на русском
Підозрюваний в державній зраді голова РІА Новости-Украина Кирило Вишинський планує скаржитися до Вищої ради правосуддя на дії слідчого судді.

Підозрюваний в державній зраді голова РІА Новости-Украина Кирило Вишинський планує скаржитися до Вищої ради правосуддя на дії слідчого судді.

Про це повідомляє Крим.Реалії, пише «Слово і Діло».

Херсонський міський суд 31 жовтня ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання сторони захисту Вишинського про відвід слідчого судді Галини Радченко.

Однак, суд погодився з тим, що під час засідання у вересні були допущені порушення, які надають право звернутися зі скаргою до компетентних органів.

У суді Вишинський стверджував, що Радченко «фактично відмовляла йому в захисті», смс-повідомлення про засідання його адвокату прийшло із запізненням, а також заявив про брехню.

«Суд зазначив, що були значні порушення, які дають можливість нашому підзахисному звернутися до компетентних органів з приводу дій судді, зокрема, зі скаргою до Вищої ради правосуддя. Я думаю, що Кирило Вишинський цим скористається. На суді він зазначив, що буде реалізовувати свої права», - заявив адвокат Андрій Доманський.

Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня. Оперативники спецслужби зафіксували, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де за завданням російського керівництва взяв безпосередню участь в пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку окупації півострова. За це президент Росії Володимир Путін закритим указом нагородив громадянина України Вишинського медаллю за заслуги перед вітчизною.

Раніше СБУ завершила розслідування справи Вишинського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: