Справа Гандзюк: суддя доповнив кваліфікацію

Читать на русском
Слідчий у справі про напад на херсонську активістку й чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу вбивства на замовлення.

Слідчий у справі про напад на херсонську активістку й чиновницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу замвного вбивства.

Про це адвокат Євгенія Закревська повідомила у Facebook 24 вересня, пише «Слово і Діло».

Замах на Гандзюк: стан активістки погіршивсяУ радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, яку облили кислотою, погіршився стан здоров'я.

За словами адвоката, слідчий ГУНП в Херсонській області задовольнив клопотання про додаткову кваліфікацію злочину проти Катерини Гандзюк і «вніс до ЄРДР ознаку замовності злочину (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК)».

«Маленький крок назустріч відповіді на запитання «Хто замовив Катю Гандзюк?», – зазначила Закревська.

Нагадаємо, 31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. В неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Активістка перенесла операції й досі перебуває в реанімації в Києві.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: «Хуліганство», потім «Умисні тяжкі тілесні ушкодження», згодом «Замах на вбивство» (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин, 115 стаття – умисного вбивства).

Генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: