Підозрюваного НАБУ суддю Новака також відсторонили від правосуддя

Читать на русском
Вища рада правосуддя підтримала клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді Андрія Новака.
Андрій Новак

Підозрюваного детективами Національного антикорупційного бюро в отриманні неправомірної вигоди судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака відсторонили від здійснення правосуддя.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 13 листопада, Вища рада правосуддя, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що заступник генерального прокурора-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький подав до ВРП клопотання про відсторонення від правосуддя Новака в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прокурор САП Андрія Касьян на засіданні Ради підтримав клопотання Холодницького й просив його задовольнити. За його словами, обвинувальний акт щодо підозрюваного судді та його спільника, екс-судді цього ж суду Олександра Білика, вже передали до суду.

Своєю чергою сам суддя Новак заперечував проти задоволення клопотання. За його словами, в його розкладі багато справ, які необхідно розглянути.

«Клопотання заступника генпрокурора-керівника САП Назара Холодницьклшл – задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набуття чинності вироком суду або закриття кримінального провадження», – оголосив рішення голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання в справі хабара судді Новаку. Раніше САП скерувала до суду цю справу. Також НАБУ закрило справу за фактом зберігання суддею Новаком зброї без дозволу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: