Україна передала НАТО дві доповіді про російських найманців

Читать на русском
Україна 18 листопада передала своїм партнерам з Парламентській асамблеї НАТО дві доповіді про діяльність російських приватних військових компаній (ПВК).

Україна 18 листопада передала своїм партнерам з Парламентській асамблеї НАТО дві доповіді про діяльність російських приватних військових компаній (ПВК).

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook повідомила нардеп від Блоку Петра Порошенка, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз.

Розкрито деталі розгрому ПВК «Вагнера» в СиріїГазета The New York Times розкрила деталі бою, який сталася 7 лютого 2018 року в сирійському Дейр-ез-Зорі

«Доповіді InformNapalm і The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. У них викривається діяльність ПВК на сході України і Сирії. Доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном», - написала вона.

Фріз зазначила, що російські ПВК є альтернативним аналогом Сил спеціальних операцій і застосовуються «з метою зниження іміджевих ризиків для Кремля і його прихованої участі в силових акціях за межами Росії».

У Росії найманство передбачає кримінальне покарання, в зв'язку чим Москва заперечує існування приватних військових компаній. Нині відомо про існування двох російських ПВК - Вагнера і Патріот.

Росія використовує приватних військових фахівців в бойових діях в Сирії, країні, країнах Африки, щоб знизити втрати серед кадрових військових, а також приховати ймовірні військові злочини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: