Український флот на Азовському морі посилив найбільший корабель охорони

Читать на русском
Після завершення докових робіт і спуску корабля на воду були проведені ходові випробування.

Після проведення докового ремонту повернувся до несення служби для охорони державного кордону в акваторії Азовського моря корабель морської охорони BG-32 «Донбас» Маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Словоі Діло

Ремонтом і модернізацією корабля займався Азовський судноремонтний завод, який виграв тендер. Фахівці заводу в стислі терміни провели діагностику та ремонт окремих систем і механізмів двигунів корабля, очищення та фарбування корпусу, обслуговування паливних і баластних цистерн.

В Азовському морі створять систему безпеки. Чи вистоїть Україна проти РФ?В Азовському морі створять єдину систему спостереження за безпекою. Про ситуацію в Азовському морі поговорили з експертами.

Після завершення докових робіт і спуску корабля на воду були проведені ходові випробування. Результатами роботи механізмів на ходу комісія залишилась задоволена.

Корабель морської охорони «Донбас» (проект 205П «Тарантул») створено в Ленінграді у 1982 році. Під номером 035 ПСКР-705 ніс службу в Прикордонних військах КДБ СРСР, а в 1992 році перейшов до складу Морської охорони Держприкордонслужби України. У 1995 році був перейменований на «Донбас», а в 1999 році його бортовий номер змінили на BG32. Навесні 2014 «Донбас» (BG-32) здійснив перехід з анексованого Росією Криму в Маріуполь.

Раніше стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

Також Збройні сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: