ФСБ затримала двох українців у Азовському морі

Читать на русском
Російські прикордонники затримали в Азовському морі двох українських рибалок із непідконтрольної території Донбасу.

Співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Азовському морі недалеко від населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ) затримали двох громадян України, які здійснювали виловлення риби на маломірному плавзасобі.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 12 жовтня, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook.

База на Азовському морі дозволить Україні протистояти загрозам РФ – МуженкоСтворення нової військової бази на Азовському морі та посилення військової присутності в цьому районі дасть можливість протистояти загрозі від РФ.

Зазначено, що до Таганрозької затоки українські рибалки вийшли з непідконтрольного населеного пункту Холодне (Донецька область).

«Прикордонне управління ФСБ РФ уже повідомляє про відсутність дозволу на вилов водних біологічних ресурсів в українців і відкриття проти них справи про адміністративні правопорушення», – йдеться в повідомленні.

Водночас прикордонники зі складу Об'єднаних сил нагадують рибалкам про небезпечну ситуацію, що склалася на цей час в Азовському морі.

«Для збереження своєї свободи слід обов'язково мати при собі документи, що посвідчують особу, виходити в море зі встановлених пунктів базування та не відходити занадто далеко від берега», – попередили в штабі ООС.

Раніше стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ збільшує свою присутність в акваторії Азовського моря.

Також Збройні сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: