Комісія ВР щодо нападів на активістів взяла в роботу п'ять справ

Читать на русском
Члени тимчасової слідчої парламентської комісії з розслідування вбивства чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк порахували, що не встигнуть вивчити всі факти нападів на активістів.

Тимчасова слідча парламентська комісія з розслідування вбивства чиновниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк і нападів на активістів не зможе розглянути всі факти нападів, тому зосередиться на п'яти найрезонансніших випадках.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення було прийнято під час засідання ТСК у Києві 15 листопада, повідомляє «ГОРДОН».

Розслідування Верховної Ради: скільки ТСК було створено в парламентіНардепи попередніх скликань ставились більш відповідально до створення ТСК. Зараз слідчі комісії часто використовують для політичного піару.

«Я розумію, що нам треба вибрати п'ять. Давайте візьмемо п'ятдесят. Я гарантую, що коли я буду звітувати в лютому [2019 року], то все л..но буде литися на мене, тому що ми не встигнемо взагалі все. Тому давайте говорити відверто про це. Зараз ми виберемо п'ять справ, ми фізично не зможемо взяти все», - заявив глава ТСК, позафракційний нардеп Борислав Береза.

Секретар ТСК Олена Сотник повідомила, що правозахисні організації запропонували комісії 10 справ.

ТСК у справі Гандзюк: кого з депутатів не хочуть бачити активістиАктивісти висловили незадоволення складом тимчасової слідчої комісії у справі замаху на Катерину Гандзюк.

Але член комісії Ірина Геращенко зазначила, що судячи з темпів роботи комісії, 10 справ вона розглянути не встигне.

У підсумку комісія без обговорення прийняла рішення розслідувати напади на активістів в Херсоні та Одесі. За розслідування смерті активіста в Харкові висловилося 15 нардепів, в Сєверодонецьку, - 17 осіб, в Києві - 17, у Тернополі, - 6 осіб.

«Ми починаємо з першого блоку, до якого входять Херсон, Одеса, Харків, Сєвєродонецьк, Київ і Київська область», - підсумував Береза.

Комісію Верховна Рада створила 6 листопада. Її очолив Борислав Береза.

Одна зі справ комісії - Катерини Гандзюк, яка померла 4 листопада в одній з київських лікарень. 31 липня її облили сірчаною кислотою в Херсоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: