У СБУ відзвітували про перебіг розслідування справи Гандзюк

Читать на русском
За словами голови СБУ Василя Грицака, в справі Гандзюк поки не проведені всі процесуальні дії.

Наразі підстав для встановлення замовників вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк недостатньо.

Як пише «Слово і Діло», про це сьогодні на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент «РБК-Україна».

Справу Гандзюк передали СБУ. Чим це закінчиться?Справу Гандзюк передали СБУ. Служба безпеки повідомляє, що справу не будуть засекречувати. Оцінили подальші перспективи розслідування експерти.

«Ми вже отримали кримінальне провадження, воно об'єднане з тим провадженням, яке було в нас щодо особи замовника, активно ведеться робота», – сказав він.

Грицак зазначив, що поки для встановлення замовників вбивства Гандзюк недостатньо підстав, оскільки поки не були проведені всі процесуальні дії.

«Щойно в нас будуть якісь новини, які заслуговуватимуть вашої уваги, уваги українського суспільства і які не зашкодять проведенню подальших ефективних оперативно-розшукових дій, ми обов'язково відразу про це повідомимо, обіцяю вам», – сказав Грицак.

Голова СБУ також додав, що відомство під час розслідування активно співпрацює з громадськими активістами.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року відразу після скоєння нападу на Гандзюк у Херсоні місцева поліція зареєструвала кримінальне провадження, яке розслідувало облуправління Нацполіції. Через тиждень, 6 серпня, була зареєстрована ще одну справу, яку розслідує СБУ. Наразі дві ці справи об'єднали в одну, розслідування веде СБУ.

Додамо, за словами генпрокурора Юрія Луценка, справу Гандзюк до кінця року передадуть до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: