Рада створила ТСК з розслідування нападів на активістів: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Головою ТСК стане Борислав Береза, крім того, до її складу увійдуть ще 18 осіб.

За відповідну постанову проголосували 259 народних депутатів, один висловився «проти» (позафракційний Сергій Мельничук), троє утрималися (Юрій Буглак з БПП та позафракційні Віталій Купрій і Борислав Береза), 94 – не голосували.

Розслідування Верховної Ради: скільки ТСК було створено в парламентіНардепи попередніх скликань ставились більш відповідально до створення ТСК. Зараз слідчі комісії часто використовують для політичного піару.

Найбільше голосів дала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 91 депутат підтримав постанову. «Народний фронт» дав 60 голосів, «Опозиційний блок» – 23, «Самопоміч» – 18, «Відродження» – 10, «Батьківщина» – 17, «Воля народу» – 6.

З позафракційних парламентаріїв на підтримку постанови висловилися 33 особи. Майже всі члени фракції Радикальної партії, за винятком Оксани Корчинської, або не голосували, або були відсутні в сесійній залі. Відзначимо, що лідер «радикалів» Олег Ляшко відразу заявив, що вони не підтримують створення ТСК.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, активісти незадоволені тим, що до складу тимчасової слідчої комісії увійде депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: