Справа Гандзюк: Луценко анонсував затримання замовника

Читать на русском
Луценко заявив, що замовники вбивства активістки Катерини Гандзюк будуть встановлені, і очікує наступного тижня успіхів СБУ у цьому.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовники вбивства активістки Катерини Гандзюк будуть встановлені, і очікує наступного тижня успіхів СБУ у цьому.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1, передає «ТСН».

«У мене як генерального прокурора є серйозна упевненість, що замовника буде встановлено. Я в голові маю щонайменше три прізвища основних підозрюваних у замовленні вбивства Гандзюк із 12 версій, які були висунуті, у тому числі у співпраці слідства із Катею Гандзюк», - наголосив Луценко.

За його словами, підозрюваний в організації нападу Сергій Торбін поки що відмовляється називати того, хто замовив злочин.

«Але з тих матеріалів, якими я володію, слідство ще декілька днів тому впевнено могло зробити серйозні кроки для затримання замовника», - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, вдень 4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Справу Гандзюк передали СБУ. Чим це закінчиться?Справу Гандзюк передали СБУ. Служба безпеки повідомляє, що справу не будуть засекречувати. Оцінили подальші перспективи розслідування експерти.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що загалом поліцією затримано 5 осіб, які «підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство» Гандзюк.

Організатори спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» назвали причину смерті Гандзюк і вказали на слід депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.

Сам Паламарчук спростовує свою причетність до злочину.

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у вівторок подасть заяву про свою відставку.

7 листопада генпрокурор подав заяву президенту Петру Порошенку про відставку.

Таке рішення він прийняв в зв'язку із критикою правоохоронців щодо справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: