АМКУ наклав штраф на «Артемсіль»

Читать на русском
Антимонопольний комітет (АМКУ) визнав держпідприємство Артемсіль монополістом і наклав штраф на 13,4 млн грн за порушення законодавства економічної конкуренції.

Антимонопольний комітет (АМКУ) визнав держпідприємство «Артемсіль» монополістом і наклав штраф на 13,4 млн грн за порушення законодавства економічної конкуренції.

Таке рішення комітет ухвалив у вівторок, 13 листопада, повідомили в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

АМКУ визнав, що з січня 2015 до березень 2017 року підприємство займало монопольне становище на ринках первинної реалізації солі для промислової переробки й солі кухонної.

За результатами розгляду справи відомство встановило, що протягом 2015-2016 років «Артемсіль» застосовувало різні ціни для покупців за договорами купівлі-продажу та дилерів за дилерськими контрактами. Так, частина дилерів систематично не виконувала дилерські зобов'язання й фактично виконувала обсяг обов'язків, рівнозначний із покупцями за договорами купівлі-продажу, але тим не менш отримувала 5%-ву знижку.

Також «Артемсіль» безпідставно не укладала договори купівлі-продажу солі з потенційними замовниками та дилерські контракти з потенційними дилерами, відзначають в АМКУ.

Таким чином, відомство визнало, що «Артемсіль» зловживала своїм монопольним становищем і створювала покупцям перешкоди в доступі до ринку.

Раніше повідомлялося, що чиновник з «Артемсолі» завдав державі збитків майже на 2 мільйони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: