Чиновник з «Артемсолі» завдав державі збитків майже на 2 мільйони

Читать на русском
Прокуратура Донецької області повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП Артемсіль.

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП «Артемсіль».

Про це повідомляє прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

В «Артемсолі» прокоментували арешт рахунківДержавне солевидобувне підприємство «Артемсіль», незважаючи на арешт рахунків, виконує заявки споживачів і здійснює відвантаження продукції в штатному режимі.

Під час досудового розслідування у прокуратурі встановили, що в грудні 2014 року колишній посадовець, всупереч своїм службовим обов’язкам та без відповідного погодження з посадовими особами підприємства перерахував на депозитний рахунок АТ «Банк «Фінанси та Кредит» 1,2 млн доларів ДП «Артемсіль» за договором банківського вкладу.

У відомстві зазначають, що вказаний договір уклали без нагальної необхідності для підприємства.

«До теперішнього часу грошові кошти банком не повернуті у зв’язку із тим, що фінансова установа знаходиться у стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб», - пише Сарган.

Крім того, у березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП "Артемсіль" уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на поставку ферроціаніду калію та перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 мільйонів гривень.

«Слідством встановлено, що ферроціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, чим спричинено матеріальну шкоду державному підприємству на загальну суму понад 1,7 мільйонів гривень», - зазначає речниця.

Екс-посадовцю повідомлено про підозру. Прокуратура спрямувала клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 30,5 мільйонів гривень.

Триває досудове розслідування.

Раніше НАБУ закрило справу проти керівництва «Артемсолі».

Тоді як Нацполіція розслідуватиме зловживання співробітників «Артемсолі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: