В АМКУ прокоментували подорожчання бензину

Читать на русском
Диспропорції між зростанням світових цін на нафту і зростанням цін на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів немає.

Зростання цін на паливо в Україні не пов'язане з порушеннями антимонопольного законодавства - поточна ситуація на українських АЗС повністю відповідає загальносвітовій.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Валерій Полюхович, передає Енергореформа.

Зростання цін на бензин: що відбувається на тіньовому ринку та як підробляють пальнеЦіни на бензин та дизельне паливо в Україні продовжують зростати. Про наслідки поговорили з експертами.

«Якщо говорити про стан цін на ринку нафтопродуктів України, то, дійсно, певна тенденція щодо зростання цін як на дизельне паливо, так і на бензин є. В принципі диспропорції між зростанням світових цін на нафту і зростанням цін на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів немає», - зазначив він.

Оцінюючи поточну ситуацію з точки зору антимонопольного законодавства, Полюхович зазначив, що на сьогоднішній день немає причин говорити про наявність таких порушень, як антиконкурентні узгоджені дії, недобросовісна конкуренція чи зловживання монопольним становищем.

Коментуючи отримання від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана перевірити обгрунтованість зростання цін на українських АЗС, Полюхович підкреслив, що комітет постійно моніторить ситуацію і аналізує отримані дані.

Нагадаємо, в Україні декілька великих мереж АЗС 16-17 жовтня знизили ціни на бензин. А до цього в багатьох містах України пройшли протести автомобілістів проти підвищення цін на пальне.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: