АМКУ перевірить продаж телеканалу NewsOne

Читать на русском
Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір звернутися до власників телеканалу NewsOne із вимогою підтвердити або спростувати інформацію про продаж телеканалу.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір звернутися до власників телеканалу NewsOne з вимогою підтвердити або спростувати інформацію про продаж телеканалу.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

Санкції проти каналів «112 Україна» та NewsOne: наступ на свободу слова чи захист від ворогаПарламент рекомендував Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній, які належать до структури власності телеканалів 112 Україна та NewsOne.

В АМКУ відзначили, що до комітету не надходила інформація про зміну власника телеканалу (юридична особа – компанія «Новини 24 години»).

Як повідомлялося, 4 жовтня народний депутат Євгеній Мураєв, який донедавна був власником телеканалу NewsOne, заявив про його продаж народному депутату від фракції «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку. Раніше Мураєв передав 100% статутного фонду телеканалу колишньому заступнику глави Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрію Портнову.

«Сьогодні власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому та колективу успіху й зростання», – написав він.

Як зазначає на своїй сторінці в соцмережі журналістка НВ Христина Бердинських, новий власник NewsOne є дуже близьким другом одіозного кума голови Кремля Віктора Медведчука. Зокрема, з 2013 року колишній заступник голови Держмитниці Козак орендує будинок площею 609 кв. м у фірми «Спорт-тур», кінцевим власником якої є дружина лідера прокремлівської організації «Український вибір» Оксана Марченко.

Крім того, брати нардепа й Медведчука Сергій і Богдан спільно володіють цілою низкою підприємств. Своєю чергою Портнов у себе в акаунті підкреслив, що більше не має стосунку до телеканалу.

«Від сьогодні- я більше не матиму стосунку до інформаційної, адміністративної або іншої діяльності телеканалу», – заявив він.

Раніше стало відомо, коли спікер парламенту Андрій Парубій підпише постанову про санкції проти NewsOne і «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: