АМКУ запідозрив вісім облгазів у порушенні конкуренції

Читать на русском
АМКУ почав розгляд справи проти восьми облгазів за ознаками вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

АМКУ почав розгляд справи проти облгазів Вінниця-, Дніпро-, Івано-Франківськ-, Львів-, Суми-, Харківміськ-, Чернігів- та Чернівцігаз за ознаками вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі АМКУ.

У комітеті відзначили, що при проведенні тендерів на закупівлю лічильників природного газу для споживачів оператори ГРС надавали конкурентні переваги одним суб'єктам господарювання перед іншими. Крім того, громади відмовляли споживачам в установці лічильників природного газу виробництва одних суб'єктів господарювання, натомість пропонуючи лічильники іншого виробника.

Зазначається, що такі дії облгазів можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку реалізації лічильників природного газу та до утискання інтересів споживачів.

Наразі АМКУ здійснюється збір та аналіз доказів у справах.

Крім того, одночасно АМКУ проводить дослідження відповідності дій інших операторів ГРС законодавству про захист економічної конкуренції.

Раніше АМКУ запідозрив змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту.

Також АМКУ оштрафував фармкомпанії за завищені ціни на ліки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: