Тільки миротворча місія ООН здатна припинити обстріли на Донбасі - Порошенко

Читать на русском
Домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані в Мінських угодах зобов'язання - марно - Порошенко.

Домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані в Мінських угодах зобов'язання - марно.

Як пише «Слово і Діло», про це під час брифінгу за підсумком тристоронньої зустрічі з лідерами Німеччини та Франції заявив президент України Петро Порошенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми обговорили питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу і підтримку позиції України з боку наших партнерів по «нормандському формату». Раніше про свою підтримку заявляли Велика Британіяа, США і інші країни», - зазначив президент.

Порошенко додав, що на його думку «лише миротворча місія ООН на Донбасі здатна забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і забезпечити, якщо хочете - примусити Росію - виконувати взяті на себе зобов'язання».

«Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов'язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника в ранзі посла. Це точно неприйнятно», - зазначив президент.

Він додав, що під час тристоронньої зустрічі сторони «твердо наголосили на позиції засудження «виборів» в ОРДЛО та підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України».

У ході переговорів учасники також обговорили питання звільнення політв'язнів, які утримуються в тюрмах РФ.

Нагадаємо, Петро Порошенко в Парижі (Франція) взяв участь в урочистостях з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: