У Британії міністр пішов у відставку через незгоду з планом Brexit

Читать на русском
Велика Британія стоїть на порозі важкої кризи з часів Другої світової війни, вважає брат Бориса Джонсона.

Міністр транспорту Великої Британії Джозеф Джонсон, який доводиться молодшим братом екс-главі британського МЗС Борису Джонсону, подав у відставку через незгоду з політикою прем'єр-міністра Терези Мей з питання про умови виходу країни з Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», про це політик повідомив у Twitter у п'ятницю, 9 листопада.

Мей домовилася з ЄС про умови Brexit - ЗМІПрем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати своїх колег з ЄС піти на поступки, завдяки яким Британія зможе залишитися в митному союзі Євросоюзу.

Джозеф Джонсон попередив британців про масштабну кризу, яка чекає на країну після остаточного розриву з ЄС, і заявив про необхідність проведення повторного референдуму по Brexit.

«Прірва між тим, що було обіцяно під час агітаційної кампанії перед референдумом, і тим, що зараз пропонує прем'єр-міністр у своєму проекті угоди, настільки широка, що в мене не було іншого вибору, окрім як передати сьогодні вдень прем'єр-міністру заяву про свою відставку», - сказав Джонсон.

На його думку, зараз потрібно запитати в людей, чи згодні вони з продовженням Brexit на таких немислимих, за його словами, умовах.

«Замість того, щоб залишитися в Європі, при цьому не даючи їй все вирішувати за нас, ми покинемо Європу, але будемо повністю підкорятися європейським правилам», - поскаржився політик.

Джозеф Джонсон вважає, що Британія стоїть на порозі важкої кризи з часів Другої світової війни, і запевнив у відданості Консервативній партії, незважаючи на відставку.

«Я ніколи не йшов усупереч партійній політиці ні з жодного питання, однак почуття обов'язку перед виборцями в моєму окрузі і перед усією нашою країною змусили мене діяти», - додав він.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Лондоні 700 тисяч людей вийшли на мітинг з вимогою нового референдуму по Brexit. Але таке голосування відкинула прем'єр-міністр Тереза ​​Мей.

Раніше в уряді Великої Британії спростували інформацію ЗМІ про те, що Лондон нібито домігся від ЄС поступок, які дозволять йому на певний час залишитися в митному союзі після Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: