ЄС запропонував Лондону продовжити перехідний період після Brexit

Читать на русском
Євросоюз запропонував Великобританії продовжити термін перебування країни на єдиному ринку і в Митному союзі ЄС після Brexit.

Євросоюз запропонував Великобританії продовжити термін перебування країни на єдиному ринку і в Митному союзі ЄС після Brexit.

Як пише «Слово і Діло», інформацію про це розповсюдило агентство ТАСС у вівторок, 16 жовтня, з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Прем'єр Британії відкинула всі пропозиції ЄС щодо BrexitПрем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Лондон досі не отримав від ЄС жодної прийнятної пропозиції щодо Brexit.

«Як жест доброї волі стосовно Великобританії (Європейська - ред.) комісія заявила про можливість продовження перехідного періоду», - цитує агентство документ уряду Німеччини.

Євросоюз готовий залишити Великобританію на єдиному ринку на час переговорів.

У червні 2016 року в Сполученому Королівстві пройшов референдум. За підсумками голосування більшість громадян країни підтримали вихід країни зі складу Євросоюзу. Через рік почалися офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем за умовами, на яких Великобританія повинна буде покинути ЄС до квітня 2019 року. Потім ще близько 20 місяців триватиме перехідний період.

У вересні цього року в Зальцбурзі пройшов неформальний саміт Євросоюзу. На зустрічі британська сторона представила «план Чекерс», з яким лідери країн - членів коаліції не погодилися. Зокрема, документ передбачав створення між Великобританією і ЄС зону вільної торгівлі, яка передбачала б загальний реєстр для промислових товарів і сільськогосподарської продукції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: