Мей домовилася з ЄС про умови Brexit - ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати своїх колег з ЄС піти на поступки, завдяки яким Британія зможе залишитися в митному союзі Євросоюзу.

Угода про співпрацю між Великобританією і ЄС після Brexit практично досягнута.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 4 листопада, повідомляє британське видання The Sunday Times.

Британців забезпечать продуктами на випадок «жорсткого» BrexitУряд Великобританії обіцяє забезпечити населення продуктами харчування, ліками і паливом на випадок, якщо країна вийде з ЄС без угоди про подальшу співпрацю.

Прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати своїх колег з ЄС піти на поступки, завдяки яким Британія зможе залишитися в митному союзі Євросоюзу, стверджує видання.

Автори публікації повідомляють, що нові угоди допоможуть також врегулювати протиріччя в питанні співпраці ЄС і Ірландії.

Крім того, Мей також має намір забезпечити політичну угоду про майбутнє економічне партнерство з Європейським Союзом, що дозволить Британії відкрити перспективи вільної торгівлі.

Нагадаємо, ще кілька днів тому британський міністр у справах Brexit Домінік Рааб заявляв, що домовленості щодо Brexit ще не досягнуті.

Раніше джерела в британському уряді заявили, що Мей уклала угоду з Брюсселем, завдяки якій британські фінансові компанії отримають доступ до європейських ринків після виходу з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що парламент Великої Британії не встигає змінити законодавство до Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: