Британія і Євросоюз домовилися щодо Brexit - ЗМІ

Читать на русском
В ЄС на 15 жовтня призначили зустріч послів, на якій, за даними ЗМІ, представлять параметри угоди щодо виходу Британії з блоку.

Євросоюз і та Великобританія домовилися про умови угоди щодо Brexit, що дасть можливість Британії безпечного виходу з блоку з перехідним періодом для запобігання економічних труднощів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

В ЄС назвали неприйнятними умови плану щодо BrexitСоюз не схвалить два основних положення торгового плану Великобританії після Brexit. Угода також може зірватися через питання про кордон з Північною Ірландією.

Ознаки того, що угода була досягнута з'явилися вранці 14 жовтня. Британський департамент з виходу з ЄС виступив із заявою про незаплановану поїздку до Брюсселя міністра у справах Brexit Домініка Раабе.

«Не дивлячись на кілька великих проблем, які необхідно вирішити, включаючи кордон з Північною Ірландією, всі погодилися, що необхідні переговори віч-на-віч напередодні засідання Європейської ради», - заявив представник департаменту.

Разом з тим напередодні ввечері була призначена зустріч 27 послів, які очолюють делегації країн - учасниць ЄС. Джерела видання повідомили, що на зустрічі послів представлять параметри угоди щодо виходу Британії з блоку.

Одне з джерел видання повідомило, що угода все ще знаходиться на рівні переговорів, але представник Європейської комісії відмовився коментувати, заявивши, що «переговори тривають».

За досягнення попередньої згоди між Лондоном і Брюсселем, яка буде схвалена послами, її відправлять на розгляд міністрів закордонних справ 27 країн ЄС. Після цього угода буде обговорюватися на полях засідання Євроради лідерами країн, що входять в блок.

Видання повідомляє, що є побоювання того, що угода може бути не підтримана в Лондоні Демократичною партією юніоністів, яка співпрацює з Консервативною партією прем'єра Британії Терези Мей.

Двома днями раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що умови виходу Великобританії з ЄС будуть узгоджені в найближчі тижні.

При цьому у вересні Тереза ​​Мей заявила, що переговори щодо Brexit зайшли в глухий кут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: