Екстрений саміт лідерів ЄС щодо Brexit скасували

Читать на русском
Європейським лідерам не вдалося досягти значного прогресу в переговорах щодо виходу Британії зі складу Євросоюзу.

Лідери 27 країн, які входять до Європейського Союзу, ухвалили рішення скасувати екстрений саміт щодо виходу Великої Британії зі складу ЄС, що мав відбутися 17-18 листопада.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

ЄС запропонував Лондону продовжити перехідний період після BrexitЄвросоюз запропонував Великобританії продовжити термін перебування країни на єдиному ринку і в Митному союзі ЄС після Brexit.

Офіційні представники ЄС заявили, що під час переговорів у середу, 17 жовтня, щодо Brexit за участю прем'єр-міністра Британії Терези Мей їм не вдалося досягти достатнього прогресу. Це стало результатом того, що ухвалили рішення не організовувати позачерговий саміт у листопаді.

Повідомляється, що це дасть можливість Британії отримати час для вирішення внутрішньої політичної проблеми, яка, на думку більшості лідерів ЄС, є реальною перешкодою для проведення операції.

Також вони зазначили, що ця зустріч відбудеться в тому разі, якщо головний дипломат ЄС Мішель Браньє повідомить про прогрес у переговорному процесі. Крім цього, вони висловили Браньє повну довіру.

Тереза Мей заявила, що вони показали здатність робити складні операції разом конструктивно.

«Я залишаюся впевненою в хорошому результаті», – заявила прем'єр-міністр Британії.

Нагадаємо, Меркель розраховує на тісне партнерство з Британією після Brexit. Вона заявила про необхідність створити нову основу відносин між Британією та ЄС після Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: