З'ясувалося, хто замінив Ілона Маска на чолі Tesla

Читать на русском
Ілон Макс піде з керівництва Tesla на три роки. На такий крок він змушений піти за мировою угодою з Комісією з цінних паперів США.

Новою головою ради директорів компанії Tesla призначена австралійка Робін Денхольм.

Про це йдеться на офіційному сайті компанії, пише «Слово і Діло».

Hyperloop в Україні: що це й коли реалізують проектЩо таке Hyperloop і які його перспективи в Україні – дивіться на інфографіці Слова і Діла.

На цій посаді вона замінила Ілона Маска. Денхольм до останнього часу працювала в найбільшій австралійській телекомунікаційній компанії Telstra.

Наступні шість місяців офіційно будуть перехідним періодом, коли вона здаватиме справи в Telstra, а Маск допомагатиме їй у новій компанії.

Засновник і генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск не зможе обіймати посаду голови ради директорів компанії протягом трьох років.

На такий крок Маск змушений був піти в межах мирової угоди між Комісією з цінних паперів США й Tesla, яку підтвердив американський суд. Також Маск заплатить 20 мільйонів доларів штрафу.

Маск провів таємну нараду про колонізацію МарсаУ нараді взяли участь провідні планетологи Землі. Зустріч нібито відбулася на початку цього тижня.

Бізнесмен залишається виконавчим директором компанії, але має піти з посади голови ради директорів. Маск також залишив за собою право не визнавати провину.

SEC звинуватила засновника Tesla Ілона Маска в шахрайстві – регулятори стверджують, що він ввів інвесторів в оману, коли повідомив про можливе виведення компанії з біржі й заявив про підтримку викупу акцій з боку інвестора, якого він знайшов.

Претензії комісії пов'язані з твітами Маска від 7 серпня, коли він заявив про готовність викупити акції компанії з ринку по 420 доларів.

Нагадаємо, наприкінці лютого міністр інфраструктури Володимир Омелян здивував усіх, оголосивши, що в Дніпрі збудують тестову площадку для надшвидкої транспортної системи Нyperloop, розробленої Ілоном Маском.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: