Скандал із Tesla: Маска звинуватили в шахрайстві

Читать на русском
Комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила засновника Tesla Ілона Маска в шахрайстві.

Комісія з цінних паперів і бірж США звинуватила засновника Tesla Ілона Маска в шахрайстві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Deutsche Welle.

Коли Tesla може вийти на український ринокУ Міністерстві інфраструктури України висловили сподівання, що ВР найближчим часом затвердить 15-річну стратегію розвитку ринку електромобілів

Він підозрюється в шахрайстві з цінними паперами та наданні даних, «які вводять в оману». Позов щодо Маска поданий до суду в нью-йоркському Манхеттені.

Звинувачення на свою адресу Маск назвав несправедливими.

«Я завжди діяв у інтересах правди, прозорості заради інвесторів. Порядність завжди була моєю основною рисою, й факти покажуть, що я не скомпрометував свою репутацію», – зізнався Маск.

За інформацією Bloomberg, акції Tesla після закриття торгів 27 вересня впали на 13,5 відсотків, подешевшавши з 312 до 266 доларів.

Як повідомляє CNBC, після звинувачення акції компанії Tesla впали на 13% і склали близько $268, у той час як на момент закриття торгів вони коштували $307,52.

За словами джерел телеканалу в Tesla, в компанії очікували, що судовий позов буде поданий і проти самої компанії, хоча Tesla не була вказана в числі відповідачів.

Нагадаємо, в серпні Маск повідомив, що розглядає можливість викупу акцій Tesla за ціною 420 доларів за кожну й підтвердив фінансову можливість для здійснення такої операції. Однак на тлі критики й після переговорів з акціонерами та членами ради директорів Маск заявив, що компанії краще залишатися публічною.

Відповідно до законодавства США, компанії та їхні топ-менеджери не мають права надавати недостовірну інформацію щодо значущих корпоративних подій.

Міністерство юстиції США почало розслідування за фактом заяв Маска.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: