Депутати від ББП звернулися до Путіна з «козацьким» листом – відео

Читать на русском
Гончаренко зачитав звернення депутатів до Володимира Путіна, підготовлене у відповідь на запровадження Росією санкцій проти України. Воно в стилі листа запорожців турецькому султану.

Заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Олексій Гончаренко зачитав у Верховній Раді звернення народних депутатів до президента РФ Володимира Путіна, підготовлене у відповідь на запровадження Росією санкцій проти України.

Як пише «Слово і Діло», звернення є адаптованою версією відомого листа запорожців турецькому султану.

У Раді відповіли Володимиру Путіну на антиукраїнські санкціїТелеканал Прямий

З трибуни Гончаренко зазначив, що це відповідь на санкції РФ.

Також стало відомо, що під цим листом, крім Гончаренка, поставили підписи депутати від БПП Владислав Севрюков, Олег Барна, Богдан Онуфрик, Олександр Співаковський, Григорій Шверк, Рефат Чубаров, Ігор Артюшенко та Григорій Тіміш.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про запровадження спеціальних економічних заходів проти України. Під російські санкції потрапили 322 українських громадянина й 68 компаній.

Серед тих, на кого поширюються санкції, судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади України та великих українських компаній, а також юридичні особи.

Раніше в БПП розповіли, чому Порошенко не потрапив до списку санкцій РФ.

Як відомо, лист запорожців турецькому султану – українська письмова історична пам’ятка. Документ, написаний у 1676 році, був відповіддю запорозьких козаків на вимогу османського султана Мехмеда IV визнати його владу. Був перекладений різними європейськими мовами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: