Російська партія просила Путіна помилувати Сенцова

Читать на русском
Путін не буде розглядати питання про помилування Олега Сенцова без його особистого звернення. У РФ знову відмовилися відпустити українського політв'язня.

Президент Росії Володимир Путін не розглядатиме питання про помилування Олега Сенцова без його особистого звернення.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді управління президента РФ із забезпечення конституційних прав громадян на звернення федерального Бюро партії «Яблуко», повідомляє прес-служба партії.

У якому випадку Путін може погодитися на звільнення Сенцова?38 країн світу закликали генсека ООН сприяти звільненню Олега Сенцова, який голодує вже місяць. Чи вплине це на керівництво РФ, міркували експерти.

У відповіді на звернення начальник департаменту управління президента РФ із забезпечення конституційних прав громадян Сергій Єсіпов вказує, що згідно з положенням про порядок розгляду клопотань про помилування, процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого, який звертається до президента країни через адміністрацію виправної установи.

Надалі клопотання, разом з іншими матеріалами, направляється в комісію з питань помилування на території суб'єкта РФ, де приймається попереднє рішення про доцільність помилування.

«При надходженні на адресу президента РФ клопотання про помилування засудженого Сенцова О.Г. та подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу звернення бюро партії «Яблоко» про помилування Сенцова О.Г. буде залучено до цих матеріалів», - сказано у відповіді чиновника.

На думку голови «Яблука» Емілії Слабунової, така відповідь свідчить про те, що Путін знімає з себе відповідальність за «вирішення дуже важливого політичного і, найголовніше, гуманітарного питання - збереження життя людини, звинувачення на адресу якого політично мотивовані».

Раніше, в липні цього року 13 мати політв'язня звернулася до Володимира Путіна з проханням про помилування її сина.

Також Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий у травні 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку терактів в анексованому Криму.

Сенцова утримують у російській колонії «Білий ведмідь» в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів.

Український режисер та політичний в’язень Кремля 25 жовтня став лауреатом премії Сахарова Європейського парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: