Росія запровадила санкції проти 322 українців та 68 компаній (доповнено)

Читать на русском
Медведєв підписав постанову уряду про запровадження спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про запровадження спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба російського уряду, передає ТАСС.

Чому санкції РФ проти України – класичний приклад із теорії ігор?Президент РФ Володимир Путін підписав указ про запровадження спеціальних економічних заходів проти України.

У документі йдеться про те, що запроваджуються «спеціальні економічні заходи щодо фізичних та юридичних осіб України, що передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії та заборона на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії. Санкції поширюватимуться на 322 фізичних особи та 68 юридичних осіб».

Серед тих, на кого поширюються обмеження:

Також до переліку увійшли судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради України VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади України та великих українських компаній, а також юридичні особи.

Нагадаємо, Володимир Путін доручив уряду підготувати санкції щодо України. Рішення пов'язане з «недружніми діями Києва». У списку санкцій України перебувають понад 1700 фізичних і понад 780 юридичних осіб, більшість з яких – російські. Останні обмеження влада запровадила у вересні, коли під санкції потрапили «РЖД Логістика», «Промкомплекспласт» і «Газгольдер».

Раніше, Україна, Норвегія та країни-претенденти на вступ до Євросоюзу Албанія й Чорногорія приєдналися до рішення ЄС про продовження ще на шість місяців санкцій проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: