У МЗС розцінюють санкції Росії як продовження агресії

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України розцінюють запровадження Росією санкцій проти фізичних та юридичних осіб України як продовження агресії.

У Міністерстві закордонних справ України розцінюють запровадження Росією санкцій проти фізичних та юридичних осіб України як продовження агресії.

Про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій на сайті відомства в четвер, 1 листопада, пише «Слово і Діло».

Росія запровадила економічні санкції проти України: що пишуть у соцмережахРосія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, син президента та Арсен Аваков.

«Виправдання державою-агресором своїх дій є надуманим і маніпулятивним, а самі «спеціальні економічні заходи» не мають нічого спільного з міжнародним правом», – ідеться в ній.

У відомстві нагадали, що міжнародні санкції проти Кремля стали реакцією на російську збройну агресію. І відзначили, що вони можуть бути скасовані після безумовного та остаточного припинення російської незаконної окупації Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, частини території Донецької та Луганської областей.

«Україна вживатиме всіх необхідних заходів із метою захисту інтересів юридичних і фізичних осіб України як у межах національного законодавства, так і з використанням інструментів міжнародного права», – заявили в МЗС України.

Раніше список санкцій РФ прокоментував президент Петро Порошенко.

Також нагадаємо, що генпрокурор Юрій Луценко назвав санкції піар-ходом Кремля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: