У БПП розповіли, чому Порошенко не потрапив до списку санкцій РФ

Читать на русском
Керівник президентської фракції у Верховній Раді повідомив, що Володимир Путін навмисно не вніс Петра Порошенка до списку санкцій.
Артур Герасимов

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що лідерові Росії Володимиру Путіну було б невигідно поширювати економічні санкції на президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу БПП.

Герасимов наголосив, що в списку присутня майже вся команда президента України: члени Адміністрації президента, дипломати, голови парламентських делегацій в європейських інституціях.

«Дуже багато питань задають, чому там немає прізвища президента України, але, як ви знаєте, згідно міжнародної практики голів держав та урядів не включають в санкційні списки. Якби Росія це зробила, то це був би постріл собі в ногу – вони відкрили би шлях для включення Володимира Путіна в списки осіб, до яких застосовано міжнародні санкції», – зазначив він.

Голова президентської фракції додав, що запровадження санкцій Росією є передвиборчою технологією для впливу на результати виборів в Україні.

«Санкційний список, який склали в Кремлі щодо українських політиків, є операцією прикриття проросійських кандидатів перед виборами», – сказав він.

Герасимов виразив подив з приводу включення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко в санкційний список РФ.

«Чотири роки президент Петро Порошенко протистоїть російській агресії, відроджує армію та оборонну промисловість, вона (Юлія Тимошенко – ред.) б’є президента в спину, нічого не робить проти Росії», – наголосив він.

Герасимов зазначив, що у санкційному списку є і дуже багато достойних людей, для яких це є визнанням їх заслуг перед Україною.

Нагадаємо, в РФ пояснили, що санкції проти України не остаточні. Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав багатосерійним серіалом новий список санкцій РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: