Зловживання комунальних підприємств: суд знову зняв арешт із квартир

Читать на русском
Столичний райсуд учергове скасував арешт квартир у київському житловому комплексі у справі Національного бюро.

Суд скасував арешт 27 квартир у житловому комплексі «Паркове місто», що належить комунальному підприємству «Фінансова компанія «Житло-Інвест».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Апеляцію на рішення суду про арешт цих квартир подав заступник директора ФК «Житло-Інвест». Як вказується в його скарзі, це рішення незаконне та необґрунтоване. В обґрунтування апеляції адвокат зазначав, що аналогічні клопотання детектива про арешт даних квартир неодноразово розглядалися Солом'янським райсудом Києва й були скасовані. Він також додав, що це клопотання детектива про арешт майна подане з аналогічних підстав.

Також у скарзі наголошується, що договори купівлі-продажу квартир зареєстровані за КП «Житло-Інвест» відповідно до чинного законодавства, а їх придбання «Житло-Інвест» не порушувало чинного законодавства. Крім того, адвокат підкреслив на відсутності ризику втрати цих квартир.

Як відомо, зазначені квартири можуть бути предметом кримінального правопорушення. Детективи НАБУ розслідують справу про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами низки комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської державної адміністрації. В Бюро встановили, що в квітні 2016 року низка КП зі сфери управління КМДА перевів гроші на рахунок ФК «Житло-інвест». Згодом отримані гроші й власні кошти «Житло-Інвест» перерахувало як оплату в сумі понад 445 мільйонів гривень за квартири в Києві двом фірмам, афільованим між собою особам. Водночас «Житло-інвест» не оформило право власності на цю нерухомість, а деякі квартири були продані до оформлення права власності.

Щоправда, нещодавно суд зняв арешт із квартир, а «Житло-Інвест» оформило право власності на це житло. Після цього детективи подали клопотання про повторний арешт квартир, а суд його задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: