Суд знову заарештував квартири, що належать комунальному підприємству Києва

Читать на русском
В Антикорупційному бюро через суд домоглися арешту комунальних квартир, що фігурують у розслідуванні.

Суд наклав арешт на 27 квартир в житловому комплексі «Паркове місто», що належать комунальному підприємству «Фінансова компанія «Житло-Інвест».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, зазначені квартири можуть бути предметом кримінального злочину. Детективи розслідують справу про можливе зловживання службовим становищем посадовцями низки комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської державної адміністрації. У Бюро встановили, що в квітні 2016 року низка КП зі сфери управління КМДА перевела гроші на рахунок «Житло-Інвест». Згодом отримані гроші й власні кошти «Житло-Інвест» перерахувало як оплату в сумі понад 445 мільйонів гривень за квартири в Києві двом фірмам, афільованим між собою особам. Водночас «Житло-Інвест» не оформило право власності на цю нерухомість, а деякі квартири були продані до оформлення права власності.

Щоправда, нещодавно суд зняв арешт із квартир, а «Житло-інвест» оформило право власності на ці квартири. Після цього детективи подали клопотання про повторний арешт квартир. Суд клопотання задовольнив.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: