НАБУ перевіряє комунальні підприємства зі сфери управління КМДА

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевіряють працівників комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської держадміністрації.

Детективи Національного антикорупційного бюро почали перевірку чиновників низки комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської державної адміністрації за фактами зловживання владою.

Про це йдеться в рішенні одного з районних судів міста Києва, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, низка КП зі сфери управління КМДА в квітні 2016 року перевела гроші на рахунок комунального комерційного унітарного підприємства «Фінансова компанія «Житло-інвест». Згодом отримані гроші та власні кошти ККУП «ФК «Житло-інвест» перерахувало як оплату в сумі понад 445 мільйонів гривень за квартири в Києві двом фірмам, афілійованим між собою особам, скоріш за все, екс-власнику банку «Хрещатик» Андрію Іванову та його бізнес-партнеру Василю Хмельницькому. Водночас «Житло-інвест» не оформило право власності на цю нерухомість.

Детектива НАБУ також з'ясували, що обидві ці фірми також продали квартири ще одній компанії, яка в подальшому реалізовувала їх фізособам шляхом укладення договорів купівлі-продажу. Так, детективи встановили, що купівлю однієї з таких квартир невідомою фізособою засвідчувала приватний нотаріус. У НАБУ просили надати тимчасовий доступ до цього договору купівлі-продажу для встановлення обставин укладання договорів, умов договорів та ціни продажу аналогічних квартир у тому самому житловому комплексі.

Суд задовольнив клопотання, дозволивши ознайомитися з договором і зробити копію.

Нагадаємо, НАБУ розпочало перевірку купівлі будинку у Франції та землі в Київській області нардепом Сергієм Льовочкіним.

Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що Бюро перевіряє ще одного нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: