Мей поставила депутатів перед вибором щодо Brexit

Читать на русском
Мей пропонує британським депутатам вибрати або її пропозицію щодо угоди з ЄС, або ніякої угоди з Brexit.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в інтерв'ю в програмі Panorama на телеканалі ВВС заявила, що у депутатів британського парламенту є вибір між запропонованою Мей угодою з ЄС, або ніякої угоди з Brexit.

Про це пише «Слово і Діло».

Мер Лондона закликав провести другий референдум по BrexitОчільник столиці Британії Садок Хан закликав до проведення ще одного референдуму по Brexit.

«Я вважаю, що у нас буде вигідна угода після переговорів з ЄС», - заявила прем'єр-міністр.

Крім цього, вона не згодна з рішенням питання про кордон Ірландії від прихильників Brexit. Мей заявила, що якщо британський парламент не затвердить так званий "план Чекерс" (позицію на переговорах з ЄС, узгоджену в липні на засіданні уряду в заміській резиденції Чекерс), то альтернативою цьому стане відсутність угоди в принципі.

Видання відзначає, що план Мей щодо виходу з ЄС критикує не тільки екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, але і члени консервативної партії. Крім того, в британському парламенті вимагали відставки Мей.

Нагадаємо, лідери ЄС під час зустрічі в Зальцбурзі оголосять, що в листопаді відбудеться надзвичайний саміт з Brexit.

Раніше стало відомо, що Європейський парламент ухвалить угоду з Лондоном лише за два тижні до Brexit, який намічений на 29 березня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: