Тереза ​​Мей готується піти на дострокові вибори

Читать на русском
Метою виборів є заручитися підтримкою позиції Мей по Brexit і зберегти за політиком пост прем'єр-міністра.

Команда британського прем'єр-міністра Терези Мей почала підготовку до проведення в листопаді дострокових парламентських виборів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють закордонні ЗМІ.

Мей поставила депутатів перед вибором щодо BrexitМей пропонує британським депутатам вибрати або її пропозицію щодо угоди з ЄС, або ніякої угоди з Brexit.

Зазначається, що поштовхом до прийняття такого рішення став неформальний саміт ЄС у Зальцбурзі. Мета дострокових виборів - заручитися їхньою підтримкою для нового плану дій по Brexit.

В оточенні Мей вирішили знизити внутрішню опозицію прем'єр-міністру до підготовлюваних виборів.

Нагадаємо, раніше Мей заявила, що переговори Великої Британії та Євросоюзу про вихід країни з ЄС зайшли в глухий кут. Британський прем'єр закликала європейців піти на поступки в переговорах по Brexit.

Мей також знову виключила можливість другого референдуму щодо Brexit, зазначивши, що британці вже зробили свій вибір.

«Ми вийдемо (з ЄС) в березні 2019 року. І другого референдуму не буде. Люди зробили свій вибір, і мій обов'язок як прем'єр-міністра, уряду і парламенту забезпечити цей вибір», - заявила вона.

Раніше канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що переговори Великобританії і ЄС щодо Brexit будуть завершені в жовтні поточного року. Він також висловив надію, що фінальну межу вдасться підвести в жовтні без реалізації «жорсткого сценарію».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: