ЄС і Британія змогли домовитися щодо фінансів – ЗМІ

Читать на русском
Британська преса повідомляє про попередню домовленість з Євросоюзом у питанні фінансових послуг після Brexit.
Тереза Мей і Дональд Туск

Великобританія і Європейський Союз досягли попередньої угоди, яке надасть британським компаніям у секторі фінансових послуг постійний доступ до європейських ринків після Brexit.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на газету The Times.

«Сторони досягли попередньої угоди з усіх аспектів майбутнього партнерства у секторі фінансових послуг, а також обміну даними», – пише The Times з посиланням на джерела в британському уряді.

Угода про фінансові послуги дозволить британським компаніям мати доступ до європейських ринків, поки британське фінансове регулювання «залишатиметься узгодженим» з ЄС.

«Міжнародні банки, які працюють у Британії, повинні були реорганізувати свою діяльність з огляду на вихід Великої Британії з ЄС у березні наступного року. Багато з них створили нові європейські центри і почали переміщувати туди топ-менеджерів та інших співробітників, щоб вони могли продовжувати обслуговувати своїх клієнтів, якщо Британія вийде з блоку без угоди», – йдеться в статті.

«ЄС визнає, що Британія має «еквівалентні» правила з Брюсселем, і британським компаніям в секторі фінансових послуг дозволять працювати, як це відбувається зараз у Європі», - додає видання.

«Система доступу до фінансових ринків ЄС, відома як «принцип еквівалентності», згідно з яким Брюссель надає доступ іноземним банкам і страховикам, якщо їх власні правила збігаються з правилами блоку, – мабуть, найкраща умова в ситуації з Британією», – заявили чиновники ЄС.

За новою угодою «принцип еквівалентності» буде розширено і підпадатиме під умови «ширшого» торгового договору, дозволивши ЄС і Великобританії міняти або встановлювати нові фінансові правила після взаємних консультацій.

Зазначається, що головний радник Мей із європейських питань Олівер Роббінс продовжує вести переговори у Брюсселі.

Нагадаємо, парламент Великобританії не встигає змінити законодавство до Brexit. Раніше британський прем'єр-міністр Тереза Мей не підтримала продовження перехідного періоду після виходу країни з Євросоюзу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: