В ЄС не виключили провалу переговорів із Британією

Читать на русском
Голова Євроради Дональд Туск закликав європейських колег підготувати сценарій на випадок відсутності домовленості з Британією про умови Brexit.

Голова Євроради Дональд Туск закликав європейських колег підготувати сценарій на випадок відсутності домовленості з Британією про умови Brexit.

Як пише «Слово і Діло», в листі членам Євроради перед самітом 17-18 жовтня Туск назвав такий сценарій найбільш імовірним і нагадав, що саміт розпочнеться в середу ввечері з обговорення Brexit.

Прем'єр Британії відкинула всі пропозиції ЄС щодо BrexitПрем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що Лондон досі не отримав від ЄС жодної прийнятної пропозиції щодо Brexit.

«Ми повинні підготувати ЄС до сценарію відсутності домовленості, який більш імовірний, ніж будь-коли раніше», - йдеться в листі.

Туск також запросив прем'єра Великої Британії Терезу Мей зробити свою оцінку ситуації, після чого голови 27 країн ЄС «вирішать, як просунути переговори» на основі рекомендацій від головного переговірника від ЄС щодо Brexit Мішеля Барньє.

«Той факт, що ми готуємося до сценарію відсутності домовленості не повинен ні за яких обставин вести нас від прикладання всіх зусиль для досягнення найкращої угоди для всіх сторін», - додав голова Євроради, закликавши не здаватися на цьому шляху.

Нагадаємо, в ЄС на 15 жовтня призначили зустріч послів, на якій, за даними ЗМІ, представлять параметри угоди щодо виходу Британії з блоку.

Також повідомлялося, що ірландське питання, яке було перешкодою до висновку підсумкової угоди, близьке до врегулювання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: