Ягланд продовжить боротьбу за звільнення Сенцова

Читать на русском
Генеральний секретар Ради Європи заявив, що не знає про відмову Кремля й не збирається здаватися.

Обмін в'язнями між Україною та Росією може стати одним із методів деескалації конфлікту.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент «Укрінформу».

Геращенко розповіла, чому мають помилувати СенцоваПісля візиту в Україну Тетяни Москалькової мають помилувати українського політв’язня Олега Сенцова.

Він зазначив, що говорив про це під час свого нещодавнього візиту в Москву.

«У першу чергу це питання я порушував у зв'язку з паном Сенцовим, але також говорив про ситуацію щодо всіх інших ув'язнених з обох сторін. Я буду продовжувати цю роботу», – сказав генсек, відповідаючи на запитання представника української делегації Олексія Гончаренка.

При цьому Ягланд сказав, що не знає про відмову Кремля на його лист президенту Росії із закликом звільнити Олега Сенцова з гуманітарних міркувань.

«Я не збираюся здаватися. Тому що мені здається дуже важливим, щоб дві сторони робили зусилля для зниження напруженості, щоб припинити будь-яку форму військових дій, чи то на словах, чи за допомогою зброї, чи гібридні війни», – сказав генсек.

Геращенко розповіла, чому мають помилувати СенцоваПісля візиту в Україну Тетяни Москалькової мають помилувати українського політв’язня Олега Сенцова.

Він також підкреслив, що нинішні зустрічі й контакти за участю омбудсменів Росії та України відбуваються за його ініціативою.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президенту РФ Путіну про помилування Олега Сенцова, який сидить у російській в'язниці й голодує вже понад 40 днів.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що лист генсека РЄ не може стати підставою для помилування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: