Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова

Читать на русском
Сенцова не випустять з Росії. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав відмову від російської влади помилувати політв’язня.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав відмову від російської влади помилувати політв’язня Олега Сенцова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська правозахисна група» з посиланням на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу на особисте звернення архієпископа Климента до президента РФ.

100 днів голодування Олега Сенцова. Як протистояти Путіну?Ув'язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов голодує вже 100 днів, вимагаючи звільнити всіх утримуваних Москвою українських політв'язнів.

У документі сказано, що для початку процедури помилування український політв’язень Олег Сенцов повинен самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням у письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи, в якому він знаходиться.

Чиновники посилаються у відповіді на указ президента РФ №1500 від 28 грудня 2001 року «Про комісії з питань помилування на територіях суб’єктів Російської Федерації».

«За підсумками розгляду (заяви, вироку і характеристик на ув’язненого) складається висновок про доцільність застосування помилування і передається губернатору Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновків Комісії приймає власне рішення і вносить подання президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до даного засудженого», – йдеться у документі.

Архієпископ Климент повідомив правозахисникам, що отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері Олега Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня в комісію про помилування Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує більше 100 днів у російській колонії, не вірить у те, що воля близька.

Тим часом тюремники в РФ розповіли, коли Сенцова годуватимуть примусово.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: