У «ДНР» заявили про спостерігачів із 14 країн на майбутніх «виборах»

Читать на русском
У ДНР хваляться, що представники 50 країн, зокрема Великої Британії, Франції та Німеччини, висловили бажання брати участь у виборах глави і депутатів ДНР.

У самопроголошеній «Донецькій Народній Республіці» заявили, що очікують присутності більш ніж 30 представників із 14 країн як іноземних спостерігачів на «виборах».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили РІА «Новости» з посиланням на голову «ЦВК ДНР» Ольгу Позднякову.

Чи можливо скасувати «вибори» в ОРДЛО та чи є ризик ескалації?Україна поставила вимогу до РФ і представників Кремля з ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих виборів на окупованому Донбасі.

За інформацією агентства, з них чотири «спостерігачі» – представники Російської Федерації.

«Всі вони є політичними діячами», – цитує РІА «Новости» Позднякову.

Хто інші «спостерігачі» та які країни представляють, агентство не уточнює, роблячи відсилання до більш ранньої заяви Позднякової про те, що «представники 50 країн, у тому числі Великої Британії, Франції та Німеччини, висловили бажання брати участь у виборах «глави» та «депутатів ДНР».

Нагадаємо, оголосили про рішення провести 11 листопада так звані «вибори» в «Л/ДНР» через тиждень після загибелі в Донецьку глави «ДНР» Олександра Захарченка. У Москві тоді проведення цих «виборів» назвали «необхідною в сьогоднішніх умовах мірою».

Вісім країн засудили проведення фейковх виборів на окупованій території Донбасу й закликали Росію припинити підтримувати бойовиків «ЛНР» і «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: