Франція та Німеччина зробили заяву щодо збитого на Донбасі безпілотника

Читать на русском
МЗС Німеччини у четвер, 1 листопада, оприлюднило спільну з Францією заяву, в якій відповідальність за знищення безпілотника СММ ОБСЄ покладається на Росію і сепаратистів.

МЗС Німеччини у четвер, 1 листопада, оприлюднило спільну з Францією заяву, в якій відповідальність за знищення безпілотника СММ ОБСЄ покладається на Росію і сепаратистів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Як члени Нормандського формату Німеччина і Франція рішуче засуджують знищення безпілотника СММ дальнього радіусу дії вранці 27 жовтня поблизу від Нижньокринська в районі, неконтрольованому українським урядом, біля російсько-українського кордону. Відповідальні за подібні напади на персонал та обладнання СММ повинні бути притягнуті до відповідальності», - йдеться в заяві.

Як наголошується в заяві, «докази, зібрані СММ, говорять про те, що Російська Федерація і підтримувані нею сепаратисти несуть відповідальність за обстріл і катастрофу безпілотного літального апарату».

Через знищення безпілотника спостерігачі ОБСЄ не змогли вести моніторинг у районі, де в останні тижні спостерігався рух конвоїв через неофіційний прикордонний перехід між Росією і Україною.

У документі зазначається, що перед втратою зв'язку дрон виявив зенітну установку. Німеччина і Франція заявляють, що цей серйозний інцидент порушує мандат місії ОБСЄ, схвалений всіма державами-учасницями.

«Росія як учасник Мінських угод і член Нормандського формату несе особливу відповідальність за забезпечення вільного, безпечного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ і їхнього обладнання», - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 27 жовтня вночі під час спостереження за колоною вантажівок поблизу кордону з РФ, де були відсутні пункти пропуску, зник безпілотник СММ ОБСЄ.

Раніше військові показали відео, як вертоліт збив безпілотник над Лисичанськом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: