Чи зможуть скасувати «вибори» в ОРДЛО та чим допоможе Радбез ООН?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

У наявному форматі Радбез ООН не має можливості затвердити будь-які резолюції, пов'язані з Росією. РФ одразу накладе на них вето.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи відкрите засідання Радбезу ООН щодо «виборів» у ОРДЛО.

«Оскільки на будь-яке рішення Радбезу ООН РФ має змогу накласти вето, нам важлива сама позиція країн, наскільки вона консолідована, наскільки взагалі країни готові, наприклад, підтримати резолюцію проти РФ, навіть якщо вона не буде затверджена. Тут радше сам факт підтримки великої кількості країн важливий. Це також має свій вплив і є плюсом для України», – зазначив Дяденко.

Однак з урахуванням того, що Росія входить до Радбезу ООН і має право вето, практичних результатів саме від цього засідання не буде, додав він.

На його думку, Росія не скасує так звані вибори в ОРДЛО, оскільки для них це має внутрішньополітичне значення.

«Для США та інших впливових гравців на міжнародній арені наразі превалюють інші проблеми. Заява США про вихід із ракетного договору – проблема, яка зараз є найпершим питанням для світової політики. Є інші проблеми, які трохи знижують цікавість до проблем в Україні. У цій ситуації єдине, що може вплинути на скасування «виборів» у ОРДЛО, – внутрішні кланові розбірки в РФ, боротьба серед російської еліти», – резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, в уряді презентували модель проведення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Більше про миротворчий контингент – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: