У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
У ході бойових дій жоден боєць зі складу Об'єднаних сил не постраждав, а ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Незаконні збройні формування в четвер, 1 листопада, з 7:00 до 18:00, здійснили вісім обстрілів позицій українських військовослужбовців в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 листопадаСитуація на сході країни станом на 1 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Ворог вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Найбільшу вогневу активність супротивника зафіксовано на Приазов'ї. Ворог три рази обстрілював наші оборонні укріплення у Гнутове, а в районі Чермалик окупаційні війська застосували міномети калібру 82 мм і великокаліберні кулемети», - йдеться в звіті.

Відзначається, що один раз бойовики використовували заборонене мінськими домовленостями озброєння. Згідно з повідомленням, ворог зі стрілецької зброї, вдень, провокував підрозділи Об'єднаних сил в районі Станиці Луганській.

«Щоб не наражати на небезпеку цивільне населення, наші підрозділи вогонь не вели. У районі ж Авдіївки, командири вживали рішучих заходів по придушенню ворожого вогню», - відзначили в штабі.

У ході бойових дій жоден боєць зі складу Об'єднаних сил не постраждав, а ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Нагадаємо, ОБСЄ готова відкрити нові офіси на Донбасі.

Раніше повідомлялося, вісім країн закликали РФ скасувати «вибори» на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: