«Укрпошта» назвала умови безкоштовної доставки пенсій

Читать на русском
Компанія «Укрпошта» зможе скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій до нуля за п'ять років, якщо отримає дозвіл займатися наданням фінансових послуг.

Компанія «Укрпошта» зможе скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій до нуля за п'ять років, якщо отримає дозвіл займатися наданням фінансових послуг.

Про це заявив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на прес-конференції у Києві, передає «Слово і Діло».

«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій. Чи будуть проблеми з виплатами?В Укрпошті заявили, що припинять здійснення доставки пенсій, якщо новий тариф на неї не буде затверджений. Більш про пенсійні виплати знають експерти.

«Ще одним можливим вирішенням питання компенсації може стати прийняття Верховною Радою законопроекту №6601, що дозволяє «Укрпошті» зайнятися наданням фінансових послуг. В цьому випадку ми готові скоротити витрати Пенсійного фонду на доставку пенсій до нуля за п'ять років», - сказав Смілянський.

Він також нагадав, що часу на вирішення цього питання залишається місяць - до 1 грудня, оскільки навіть якщо нові тарифи будуть затверджені, «Укрпошті» необхідно буде підписати договір із Пенсійним фондом, підготувати логістичну мережу. За його словами, нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман отримав новий пакет документів по тарифам.

«Моє відчуття - після уваги керівництва країни до цього питання рішення рухається. Всі зацікавлені в тому, щоб люди отримували пенсії. Всі розуміють, що крім «Укрпошти» дешевше їх ніхто не доставить», - підкреслив Смілянський.

Він також зазначив, що раніше вже була спроба передачі функції доставки пенсій приватним компаніям, проте в результаті цього експерименту близько 30% пенсій просто «не доїхали» до одержувачів.

«Іноді просто потрібно загострити ситуацію, щоб вона вирішилася», - констатував гендиректор «Укрпошти».

Крім того, зазначив Смілянський, в разі позитивного вирішення питання і з урахуванням істотного скорочення банківських мереж, цілком можливо, що пенсіонерів, які отримуватимуть пенсії через «Укрпошту», в результаті побільшає.

Нагадаємо, що раніше Смілянський заявив, що компанія має намір припинити доставку пенсій і закрити 5-7 тис. відділень у сільській місцевості з 1 січня 2019 року в разі непідвищення тарифів на доставку пенсій.

Раніше повідомлялося, що «Укрпошта» зазнає збитків від доставки пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: