Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман запевняє, що «Укрпошта» не припинить постачання пенсій

26 жовтня 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що «Укрпошта» не припинить постачання пенсій. Нагадаємо, у жовтні генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що компанія скасовує доставку пенсій з початку 2019 року, закриває близько 5-7 тисяч відділень і скорочує персонал. Він додав, що компанія зосередиться на побудові поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, а також там, де це доцільно й вигідно. Універсальні послуги, як і раніше, надаватимуть у всій країні.
Виконано
Сказано 26 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://twitter.com/VGroysman/status/1055874941571252224
  • https://ru.slovoidilo.ua/2018/10/26/novost/jekonomika/ukrpochta-prekrashhaet-dostavku-pensij
  • https://ukrposhta.ua/ukrposhta-domovilas-z-pensijnim-fondom-pro-dostavku-pensij/?fbclid=IwAR23e9j7y4jfX64CMXTKv4Mnkb_eYm7pJfEpB--vWDcl1Yx60Vvx34t-LnE

Результат

Станом на кінець 2018 року, після прийняття урядового рішення про виділення «Укрпошті» 500 мільйонів гривень на покриття збитків, пов’язаних з послугою доставки пенсій, «Укрпошта» досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році. Філії «Укрпошти» в усіх областях України успішно провели переговори та підписали відповідні протоколи з регіональними управліннями ПФУ.

Таким чином, всі пенсіонери, які отримували пенсії в Укрпошті, та ті, хто бажає це зробити вперше, без перешкод будуть їх отримувати через «Укрпошту». «Укрпошта продовжить виплачувати пенсії в 2019 році та доставляти їх, як і раніше, в усі населені пункти країни: як у великі міста, так і в найменші та найвіддаленіші села», – зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Також, на виконання доручення президента України щодо забезпечення діяльності мережі відділень поштового зв’язку в сільській місцевості, «Укрпошта» офіційно призупиняє з 17 грудня 2018 року всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі. Крім того, буде проведена робота щодо працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників, у разі їх звернення. Наразі в «Укрпошті» незаповненими є 1188 вакансій листонош та 667 вакансій операторів.