«Укрпошта» анонсувала підвищення тарифів

Читать на русском
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та автоматизації, затвердила поетапне підвищення тарифів на послуги поштового зв’язку в 2018-2019 роки.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та автоматизації, затвердила поетапне підвищення тарифів на послуги поштового зв’язку в 2018-2019 роки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили у прес-службі Укрпошти.

«Укрпошта» відзвітувала про збиткиУкрпошта отримала 536,7 млн грн чистого збитку за підсумками першого півріччя 2018 року, що на 359,8 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зазначається, що незважаючи на прискорений ріст середньої зарплати працівників, Укрпошта залишається одним з підприємств із найнижчим рівнем оплати праці порівняно з іншими галузями.

Зміна тарифів буде спрямована на фінансування фонду оплати праці, виробничого персоналу, який становить близько 90% від загальної чисельності працівників.

Тарифи на послуги поштового зв’язку будуть змінені в два етапи: 1-й етап – з 10 вересня поточного року, 2-й етап – з 1 січня 2019 року.

На першому етапі тариф на пересилання письмової кореспонденції зміниться на 2 грн, а на посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України – на 3,6 грн (з ПДВ).

На другому етапі тариф на пересилання письмової кореспонденції зміниться порівняно з першим етапом на 1 грн, а на посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг в межах України на 2,4 грн (з ПДВ).

При цьому тарифи на пересилання відправлень вагою від 10 до 15 кг в межах області становитиме 45 грн (з ПДВ), в межах України – 51 грн (з ПДВ).

Крім того, тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги не змінюються.

Також Укрпошта з 10 вересня спрощує тарифікацію переказів та прийому платежів в неавтоматизованих відділеннях, вводячи фіксовану абсолютну комісію за кожний діапазон суми переказу.

Так, для неавтоматизованих відділень тарифи на поштовий переказ для фізичних осіб у відсотках від суми переказу становитимуть до 1 тис. грн включно – 19 грн, понад 1 тис. грн до 2 тис. грн включно – 29 грн, понад 2 тис. грн до 3 тис. грн включно – 39 грн, понад 3 тис. грн – 79 грн.

Крім того, тарифи для неавтоматизованих відділень приймання платежів на користь юридичної особи становитимуть: до 1 тис. грн включно – 7 грн, понад 1 тис. грн до 2 тис. грн – включно – 14 грн, понад 2 тис. грн – 19 грн.

Раніше «Укрпошта» затвердила гендиректора на три роки.

Також в «Укрпошті» підрахували, скільки втрачають на доставці пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: