«Укрпошта» зазнала збитків від доставки пенсій

Читать на русском
Керівництво Укрпошти не може домогтися дотацій від держави, які б могли відшкодувати ці втрати.

З початку 2018 року Укрпошта зазнала одного мільярда гривень збитків від доставки пенсій населенню.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ в середу, 19 вересня.

В «Укрпошті» розповіли, хто винен у затримках пенсійУкрпошта підтвердила, що станом на 24 липня існують технічні затримки з виплатою пенсій, але причина в Пенсійному фонді.

Відзначається, що це питання обговорювалося на розширеному засіданні робочої групи з вивчення і вирішення питань реформування об'єктів поштового зв'язку на території Чернігівської області, яке проходило в обласній раді.

«Збитки Укрпошти від доставки пенсій цього року становлять 1 млрд гривень», - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На вимогу присутніх звернутися до Верховної Ради та уряду з проханням надати дотації державному підприємству, яким є Укрпошта, Смілянський відповів, що не раз звертався, але нічого не добився.

«Ми подавали уряду пропозиції включити певні суми до державного бюджету, але жодна цифра не була внесена», - зазначив він.

Нагадаємо, з 10 вересня Укрпошта підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Також була підвищена вартість доставки посилок без оголошеної цінності - на 30% в межах області та на 20% - в межах України.

Раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у галузі зв'язку та автоматизації (НКРЗІ), затвердила поетапне підвищення тарифів на послуги поштового зв'язку в 2018-2019 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: