«Укрпошта» погрожує припинити доставку пенсій

Читать на русском
Доставка пенсій буде припинена з нового року, якщо до листопада не буде затверджений новий тариф.

Укрпошта припинить здійснення доставки пенсій, якщо новий тариф на неї не буде затверджений.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому в четвер, 20 вересня.

«Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій Укрпоштою буде припинена. А значить, більше 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не одержати свою пенсію, так як Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки», - підкреслив він.

За словами Смілянського, Міністерство інфраструктури як регулятор встановло новий тариф на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року, проте його не узгоджують у Міністерстві соціальної політики і в Пенсійному фонді.

«Я цілий рік чекав, доводив, вів переговори, переконував, у той час, як Укрпошта «привезла» собі 1 млрд грн збитків на цю послугу, але ж це могли бути нові сортувальні центри, машини і підвищення зарплати тим самим листоношам, про яких так часто люблять згадувати перед виборами», - заявив керівник підприємства.

Нагадаємо, з 10 вересня Укрпошта підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Також була підвищена вартість доставки посилок без оголошеної цінності - на 30% в межах області та на 20% - в межах України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: