Стало відомо, про що говоритимуть Порошенко та Меркель

Читать на русском
Ситуація на Донбасі, в окупованому Криму, в акваторії Азовського моря, реформи та евроінтеграція на порядку денному Порошенка та Меркель.

Ситуація на Донбасі, в окупованому Криму та в акваторії Азовського моря й Керченській протоці будуть на порядку денному зустрічі президента Петра Порошенка з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель у Києві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Адміністрації глави держави.

День народження Меркель. Що Ви знаєте про сучасного «залізного канцлера»? ТЕСТСьогодні, 17 липня, свій 63-й день народження святкує найвпливовіша жінка планети і один із найвідоміших світових політиків – канцлер Німеччини Ангела Меркель. Ми підготували невеличкий тест, щоб Ви могли дізнатися про неї трошки більше – і як про політика, і як про особистість.

Лідери зустрінуться в українській столиці 1 листопада. Меркель відвідає Київ на запрошення Порошенка.

Зазначається, що на зустрічі вони «скоординують подальші спільні кроки з метою забезпечення реалізації Мінських домовленостей та посилення міжнародної коаліції в межах протидії російській агресії».

Крім того, сторони обговорять питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення енергетичної безпеки України та ЄС.

Під час переговорів йтиметься про зміцнення торгово-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ФРН, а також посилення практичної підтримки з боку ФРН процесу реформ в Україні.

Майбутній візит Меркель в Україну стане другим за останні чотири роки.

Раніше стало відомо, що канцлер Меркель відмовиться від посади голови партії ХДС через те, що дві партії, які входять до правлячої коаліції в Німеччині, Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель і Соціал-демократична партія (СДПН), зазнали нищівної поразки на виборах до земельного парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: