Німеччина наполягає на збереженні транзиту газу через Україну

Читать на русском
Німеччина наполягає на наданні гарантій збереження транзиту газу через територію України після будівництва Північного потоку-2.

Німеччина наполягає на наданні гарантій збереження транзиту газу через територію України після будівництва «Північного потоку-2».

Про це під час зустрічі зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає «Слово і Діло».

До нас їде канцлер: Меркель і Порошенко обговорять Донбас і реформиВізит Ангели Меркель в Україну стане другим за останні 4 роки. Канцлер зустрінеться з президентом України Петром Порошенком.

«Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект й виступаю за те, щоб були гарантії для України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль. Я думаю, ці переговори ведуться з Росією, йдеться про створення транзитного договору. Хочемо, щоб Україна залишилася важливою транзитною країною», – зазначила Меркель.

Вона також додала, що крім «Північного потоку-2», ще є «Турецький потік».

«Тобто газові потоки розширюються з боку Росії до ЄС, але це не означає, що ми хочемо знехтувати транзитною роллю України. Думаю, доходи від транзиту газу важливі для бюджету України», – додала Меркель.

Парубій закликав Ангелу Меркель більш детально вивчити аргументи України проти будівництва газопроводу «Північний потік-2».

«Будівництво «Північного потоку-2» може внести розбалансування й ризик для безпеки не лише України, а й усього європейського простору. Я б просив більш детально вивчити аргументи української сторони», – зазначив Парубій.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зустрів Меркель у «Борисполі» й подякував за допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: