Нацрада винесла попередження двом телеканалам

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження телеканалу ZIK та Громадському.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження телеканалу ZIK та «Громадському».

Про це повідомляє прес-служба регулятора в четвер, 1 листопада, передає «Слово і Діло».

Доступ до телевізора: як зміниться життя українців із переходом на цифрове мовленняЩо потрібно знати про цифрове телебачення та які ризики пов’язані з його появою – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Неодноразові моніторинги ефіру й перевірки ліцензіата працівниками Національної ради підтвердили, що ТРК «Міст ТБ», м. Львів (логотип ZIK), не веде супутникове мовлення. Взявши до уваги пояснення представника компанії, на засіданні 1 листопада регулятор ухвалив рішення оголосити попередження компанії щодо її супутникової ліцензії», – йдеться в повідомленні.

У грудні минулого року регулятор визнав порушення вимог частини сьомої статті 27 та пункту А частини першої статті 59 закону України «Про телебачення і радіомовлення» і оштрафував ZIK. Компанія сплатила штраф – 5% від ліцензійного збору, який становив 17,71 тис. грн. Телекомпанію зобов'язали протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Позапланову перевірку телеканалу Національна рада призначила 27 вересня, з огляду на результати моніторингу за 5 вересня, День пам'яті, 100 років від дня початку «червоного терору», злочинної репресивної політики комуністичного режиму.

У процесі позапланової перевірки Національна рада з'ясувала, що цього дня інформація про День пам'яті в ефірі мовника була відсутня до 07:07, хоча мала поширюватися не менш ніж однин раз у другій годині ефірного часу. Національна рада оголосила компанії попередження й учергове закликала мовників не порушувати Правила ведення мовлення на теле- та радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та в дні пам'яті й керуватися ними при плануванні програм і передач.

Раніше телеканалу NewsOne Нацрада винесла попередження.

Також нагадаємо, Ольга Герасим'юк звільнилася з посади заступника голови Нацради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: