Герасим'юк звільняється з посади заступниці голови Нацради

Читать на русском
Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк написала заяву на звільнення.

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк написала заяву на звільнення.

Як пише «Слово і Діло», таку інформацію кореспонденту «Укрінформу» підтвердило поінформоване джерело в Нацраді.

День свободи преси: що українські політики обіцяють журналістамУ світі святкують День свободи преси. Однак правозахисні організації попереджають, що цієї свободи стає дедалі менше.

«Це правда, сьогодні Ольга Володимирівна подала відповідну заяву голові Нацради Юрію Артеменку. Далі Нацрада має проголосувати за її звільнення під час засідання, яке заплановане на 27 червня. Чи вдасться зібрати кворум, стане відомо у вівторок, 26 червня», - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас профільне видання «Детектор медіа» оприлюднило копію заяви, яку Герасим'юк надала їхній редакції. У документі вона просить голову Нацради Юрія Артеменка звільнити її з обійманої посади в зв'язку з неможливістю працювати в обставинах, що склалися.

Як відомо, Ольга Герасим'юк – українська журналістка, ведуча телевізійних програм, телевізійний менеджер, народний депутат України 5-го і 6-го скликань, перша заступниця голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Членом Нацради була обрана 4 липня 2014 року за квотою Верховної Ради України. 7 липня була обрана першою заступницею голови Нацради.

До сфери повноважень Герасим'юк в регуляторі належать питання зокрема щодо прав дітей і спеціальних категорій глядачів і слухачів суспільним мовленням, захисту і розвитку національного аудіовізуального продукту, іномовлення, міжнародної співпраці, а також зв'язків з парламентом, РНБО і силовим блоком, з журналістськими та громадськими організаціями.

Нагадаємо, Кабмін і Верховна Рада мають вирішити питання про фінансування Національного суспільного телебачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: